Stránky neboli dlhú dobu aktualizované. Môžu obsahovať nepresné alebo neaktuálne informácie.
Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies.
Hľadanie
Rozšírené vyhľadávanie
TOP 7 - stránky
Napaľovacie programy - 104 880x
Free Pascal - Úvod - 58 552x
Free Pascal - Začiatky - 38 410x
Lazarus - Kreslenie - 36 051x
Internetové prehliadače - 32 239x
3D grafické programy - 31 575x
Free Pascal - Podmienky - 29 708x
Nové v diskusii
Free Pascal - Cykly - štvrtok 31.3.
Lazarus - Začíname - piatok 25.3.
Anketa - streda 2.3.
Navigácia: Programovanie > Free Pascal - Podmienky > Diskusia

Free Pascal - Podmienky - Diskusia

Pridávanie príspevkov do diskusie bolo zastavené, keďže stránka už nie je udržiavaná.

Meno: Beginer
Dátum: 18.4.2012, 13:07
Predmet: re: Frantula

ak chces aby toto:
--- writeln('smola');
--- writeln('stlacte enter pre vypnutie');
sa vykonalo v ELSE, tak za else musi ist BEGIN, tie prikazy, a END
BEGIN a END oznacuju zaciatok a koniec bloku prikazov co sa maju vykonat naraz.
Takze asi takto:
...
else begin
 writeln('smola');
 writeln('stlacte enter pre vypnutie');
end.
...

(uplynul mesiac od otazky, dufam ze aspon niekomu inemu pomoze moja odpoved :) )


Meno: Frantula
Dátum: 18.3.2012, 15:39
Predmet: pomoc

ok a co mam robit v tomto pripade:

if nieco = nieco then
writeln('Gratulujem');
else
writeln('smola');
writeln('stlacte enter pre vypnutie');
readln;
exit;
end.
begin
atd

Preco ked to spustim mi to vypise:
Gratulujem
Stlacte enter pre vypnutie

potom stlacim enter a vypne sa mi to


Meno: pato1
Dátum: 18.3.2012, 10:56
Predmet: Re: vypnutie programu

namiesto toho vypnut program... daj:
readln;
exit;


Meno: Frantula
Dátum: 16.3.2012, 19:51
Predmet: vypnutie programu

sry mal som tam chybu

co mam dat namiesto vypnut program po stlaceni tlacitka ???

if nieco = nieco or neco then
writeln('Gratulujem');
else
writeln('smola stlacte neco pre vypnutie');
vypnut program po stlaceni tlacitka;
end;
begin
dalsie podobne veci


Meno: Frantula
Dátum: 16.3.2012, 19:49
Predmet: vypnutie programu

prosim vas co mam urobit aby sa mi program vypol v tomto pripade:

if nieco = nieco or neco then
writeln('Gratulujem');
else
writeln('smola');
vypnut program;
end;
begin
dalsie podobne veci


Meno: Sulo
Dátum: 15.10.2010, 20:33
Predmet: Re: premenna

Približne takto:

if odpoved = 'ano' then
 writeln('Kladna odpoved.')
else
 writeln('Zaporna odpoved');


Premenná "odpoved" je typu string.


Meno: jano
Dátum: 14.10.2010, 16:40
Predmet: premenna

ked si zvolim neico ine ako cislo napr odpoved ANO nie ako to bude vyzerat ??


Meno: Sulo
Dátum: 24.1.2009, 17:18
Predmet: Re: podmienky

Ak cislo nepatri intervalu <0; 20>? Takto:

if cislo < 0 or cislo > 20 then
 nieco;


Meno: Metallix
Dátum: 23.1.2009, 20:18
Predmet: podmienky

musim tam dat 2 podmienky ze:
if cislo < 1 then
writeln('nieco');
if cislo > 20 then
writeln('nieco');


???


Meno: Metallix
Dátum: 23.1.2009, 20:13
Predmet: podmienky

ako mam napisat ze ak sa cislo (b)NEROVNA(/b) rozhraniu cisel 1 az 20 tak ma napisat nieco ?


Ďalšia strana»
2005-2012, Matúš Sulír, matus.sulir (zav) gmail bodka com. Gen.: 0,0566 s. Valid XHTML, CSS.